At rejse er at leve
Sådan skrev Hans Christian Andersen i 1855 i ”Mit Livs Eventyr”. Udsagnet, som han uddyber i sin fortælling var ikke kun at rejse – men også at lære.
I ØresundsLimmud er vi nu i fuld sving med at arrangere næste års program, som løber af stablen den 8. marts 2020 i Malmø.
Pst…. Uden ellers at afsløre for mange detaljer, kan vi betro dig, at vi har booket Skandinaviens bedste “jazz, swing og 78 rpm DJ” til aftenen (den 7. marts) før ØresundsLimmud 2020. 
Til vores store glæde er vores konference – udelukkende arrangeret af frivillige fra Danmark og Sverige – et årligt tilbagevendende tilløbsstykke. Det gælder ikke kun vores deltagere, men også Limmudnicks i udlandet, som tilbyder at komme til Skandinavien for at dele ud af deres viden og engagement i jødisk læring.
Intet kunne glæde os mere. Det skulle da lige være, at det internationale arbejde, der udføres i mere end 80 lande nu (vi er årligt 80- 90.000 mennesker, der deltager i Limmud konferencer året igennem) og som i uset grad er gået hen og blevet en kæmpe græsrodsbevægelses succes.
At lære er at leve
Så…. Drømmer du om at rejse, leve og lære, er der masser af muligheder. Se bare programmet fra Limmud International. Lige om ”hjørnet” er der især et Limmud arrangement, som vi selv er ret begejstrede for. Hør engang her:
Selvom der er mørkt og koldt i november, er vi hvert år mange, som trodser årstiden og drager til Limmud Stockholm den 16. 17 november – en ”fakkel” uden lige i Limmud sammenhænge. Eneste ”downside” i den sammenhæng er, at der er så mange fristende oplæg, at man virkelig skal være skarp på at vælge. En ulempe, vi dog gerne tager med – og endnu bedre – gerne deler med dig. Kom og mød os i Stockholm.
Hvis du taler russisk, kan rejsen passende (og måske ikke så logisk – og så alligevel) gå til Wien, hvor den 2. Europæiske Limmud for russisk-talende jøder afvikles (den første foregik i London og en stor succes). Arrangementet starter den 28. februar og slutter den 1. marts 2020.
Indtil vi – forhåbentlig – snart ses igen, vil vi ønske dig og dine kære Shana Tova.

På glædelig gensyn den 8. marts 2020.

ØresundsLimmud Teamet.