”Limmud” kan lettest beskrives som en slags entusiastisk højskoleform hvor alle mulige jødiske emner formidles og bearbejdes. Emnerne – og det kan i virkeligheden være alt mellem himmel og jord – serveres som foredrag, i workshops, som led i madlavningskurser,
i sang og musik osv. Underviserne er både formidlere og deltagere i andres kurser, og det
i dialogen læringen, eftertænksomheden og reflektionen opstår. ØresundsLimmud er en del af det internationale netværk Limmud International, som arrangerer konferencer rundt omkring på jorden.

Limmud konference er bygget omkring forelæsningerne
For tiden varer vores forelæsninger en time hver, men det kan variere på de enkelte konferencer. Det, der ikke ændrer sig er, at der altid holdes flere forskellige forelæsninger på samme tid. Det giver deltagerne mulighed for selv at vælge, hvad de ønsker at lære og hvornår. Forelæsningerne varierer meget i struktur og indhold, check derfor din program guide, som kan hjælpe dig med at beslutte hvilke kurser, du ønsker at fokusere på.

Alle deltagere betaler entré, inklusive vores forelæsere og hovedarrangører
Lejlighedsvis kan vi invitere forelæsere fra fjerne steder; i disse tilfælde betaler vi udgifterne. I overensstemmelse med vores frivillig-politik, bliver ingen forelæser nogensinde betalt for deres oplæg.

En Limmud-dag organiseres af en frivillig programgruppe
Programgruppen er ansvarlig for at tage kontakt til mulige oplægsholdere, sætte rammerne for programmet og bidrage til, at der tilbydes et fuldt tilstrækkeligt programindhold.

Alle Limmud deltager er velkommen til at holde forelæsning
Et af vores mottos er: ”Alle burde lære og alle har noget at lære andre.” Da Limmud er et sted, hvor vi alle lærer af hinanden, er der ingen adskillelse imellem ”forelæsere” og ”publikum”. Alle vores forelæsere er også deltagere og vi forventer af vores lærere, at de deltager i andres forelæsninger. Emnet for undervisernes præsentationer er efter eget valg – måske som et foredrag, workshop , udstilling, debat …. – så længe det på en eller andet måde er relateret til jødedommen.

Limmud er en frivillig styret organisation
Alle aspekter i vores konferencer er bygget op af vores hovedarrangører med hjælp af de andre frivillige. Styregruppen er ansvarlig for al logistik – fra leje af lokaler, mad og forfriskninger til organiseringen af vores begivenheder – under sikre forhold. Hvis du er interesseret i at deltage i denne del af vores arbejde, kontakt os endelig via vores kontakt side. Det vil vi blive enormt glade for! Det gælder også, hvis du har lyst til at holde en forelæsning, sørge for forfriskninger, eller ønsker at bidrage på anden vis. Vi kan altid bruge flere hænder – og hjerner.

Alle jøder kan føle sig velkommne i Limmud
Maden er kosher og aldrig lavet på Shabbat. I tilfælde af, at en begivenhed finder sted på Shabbat, bliver det holdt på shomer shabat maner, dvs. ifølge shabbat regler.