Selvfølgelig er ØresundsLimmud 2020 i Malmø lige for dig

Selvfølgelig er ØresundsLimmud 2020 i Malmø lige for dig.
Hvordan ved vi det? Jo, fordi hvert år deltager knapt 300 mennesker og de fleste vender tilbage år efter år.

Nu kan man jo være forhindret den 8. marts, hvor ØresundsLimmud løber af stablen. Men så kan det det være, at lørdag aften den 7. marts, hvor vi “varmer op” til vores jødiske konference er en mulighed.
Fra kl. 19:30 er der en helt unik chance for at opleve “jazz, swing og 78 rpm”. Selvfølgelig i jødisk ånd og med passende udstyr.
Hvis du har købt billet til ØresundsLimmud dagen efter, er denne musikoplevelse – en dejlig blanding af musik, viden, nostalgi osv. af høj kvalitet – inkluderet i prisen.

Et alternativ kan være, at du køber en seperat billet til vores musikunderholdning – en time i godt selskab med Skandinaviens bedste 78 rpm discjockey.
Hvis du vil følge med i programmet efterhånden som det bliver klar – tilmeld dig vores nyhedsbrev.

På gensyn på ØresundsLimmud 2020.

 

 


 

Nedtælling til ØresundsLimmud – og lidt om rumvandring. /2019-10

Kære Limmmudnik,
Så er der mindre end 100 dage tilbage.
Langsomt, men sikkert, nærmer vi os ØresundsLimmud 2020. Som sædvanligt vil vi tilbyde billetter til ekstra lave priser til alle jer, der melder sig til tidligt. Lige nu sidder vi i ”kontroltårnet” og venter på signal om, at vores betalingsmetoder (Swish, MobilePay, kreditkort og bankoverførsler) kobles til vores hjemmeside.
Mens vi venter (10-9-8-7 osv.), kan du besøge vores websted (www.oresundslimmud.dk), hvor vi løbende offentliggør navnene på vores engagerede oplægsholdere og hvad deres sessioner kommer til at indeholde.
Limmud i Stockholm
Inden vores egen ”affyringsrampe” står klar den 8. marts 2020 i Malmø, er en anden ”rumfærge” fra samme fabrikant, so to speak,– Limmud – klar i Stockholm.
Du kan stadig nå at melde dig til og deltage i Skandinaviens største jødiske konference. Arrangementet finder sted i Stockholm den 16. – 17. November.
Få et let ”Limmud (næsten frysetørret) måltid”
Hvis du enten er vild med vores Limmud arrangementer og gerne vil have det hele med – eller bare gerne vil have en smagsprøve, før du melder dig til vores heldags konference, har vi også et tilbud til dig.
Søndag eftermiddag den 8. december tilbyder Taste of Limmud fire gratis sessioner på den svenske side om Broen. Arrangementets nærmere detaljer vil du kunne læse mere om på vores website om et par uger og i næste nyhedsbrev, lige så snart vi det endelig program klart.
Fake news – og sandheder fra ØresundsLimmuds uofficelle nyhedsagentur
Aldrig har der været så mange måder at få nyheder på som i dag – og de har næppe været vanskeligere at gennemskue end nu. Som nogle af jer måske har bemærket, ligger næste års ØresundsLimmud på ”Kvindernes Kampdag” den 8. Marts.
Det har på underfundig vis – måske især i år – skærpet teamets opmærksomhed, når det kommer til bemærkelsesværdige kvinder i den jødiske sfære. Her vil vi gerne fremhæve især én kvinde – nemlig Jessica Meir.
Rapportering om den første – udelukkende kvindelige rumvandring – er et skoleeksempel på hvordan nyheder kan blive vendt og drejet, så man kan blive helt rundtosset.
Mens medierne ofte tager afsæt i nationale vinkler som afgørende for en nyheds legitimitet, var historien om NASA’s første ”all-women space walk” ingen undtagelse.
Amerikanske medier fremhævede således, at den ene af de to astronauter, Jessica Meir, var amerikaner. Israelske medier fremhævede, at astronautens far var israeler, mens svenske medier pralede af, at den kvindelige astronaut egentlig var svensker.
Ovenstående har alt sammen et gran af sandhed i sig. Egentlig er forklaringen måske bare den, at jøder (som så mange andre) flytter sig rundt på kloden (og nu også omkring jorden).
Så facts er – kan vi godt afsløre, at astronaut Jessica Meir har amerikansk og svensk statsborgerskab.
Hendes far, der kom fra Irak, flyttede først til Israel, dernæst til Sverige, hvor han mødte astronautens mor, og sammen rejste de til USA, hvor Jessica Meir blev født.
Derudover er Jessica Meir den 14. jødiske astronaut i det amerikanske rumprogram og desuden den 4. jødiske kvinde i  det amerikanske rumprogram  og …… den første jødiske kvinde der har ”svævet ude i rummet”.
Tilbage på jorden, kan vi konstatere, at ØresundsLimmuds egen besætning lige nu består af danskere, svenskere, polakker, amerikanere, en franskmand og en italiener.
Det vil føre for vidt omkring at begynde at liste op, hvor vores formødre – og forfædre kom fra. Men én ting er sikkert – vi har aldrig været ude på rumvandring. Det føles bare sådan nogle gange – især når vi ser på alle de fantastiske mennesker, der vælger at undervise, optræde, engagere på vores konference  – og på alle jer, der dukker op år efter år.
Så…. På forhåbentlig og snarligt gensyn.

Med venlig hilsen / Med vänliga hälsningar / Best regards

 

 

 

 


 

At rejse er at leve. At lære er at leve. /2019-09

At rejse er at leve
Sådan skrev Hans Christian Andersen i 1855 i ”Mit Livs Eventyr”. Udsagnet, som han uddyber i sin fortælling var ikke kun at rejse – men også at lære.
I ØresundsLimmud er vi nu i fuld sving med at arrangere næste års program, som løber af stablen den 8. marts 2020 i Malmø.
Pst…. Uden ellers at afsløre for mange detaljer, kan vi betro dig, at vi har booket Skandinaviens bedste “jazz, swing og 78 rpm DJ” til aftenen (den 7. marts) før ØresundsLimmud 2020. 
Til vores store glæde er vores konference – udelukkende arrangeret af frivillige fra Danmark og Sverige – et årligt tilbagevendende tilløbsstykke. Det gælder ikke kun vores deltagere, men også Limmudnicks i udlandet, som tilbyder at komme til Skandinavien for at dele ud af deres viden og engagement i jødisk læring.
Intet kunne glæde os mere. Det skulle da lige være, at det internationale arbejde, der udføres i mere end 80 lande nu (vi er årligt 80- 90.000 mennesker, der deltager i Limmud konferencer året igennem) og som i uset grad er gået hen og blevet en kæmpe græsrodsbevægelses succes.
At lære er at leve
Så…. Drømmer du om at rejse, leve og lære, er der masser af muligheder. Se bare programmet fra Limmud International. Lige om ”hjørnet” er der især et Limmud arrangement, som vi selv er ret begejstrede for. Hør engang her:
Selvom der er mørkt og koldt i november, er vi hvert år mange, som trodser årstiden og drager til Limmud Stockholm den 16. 17 november – en ”fakkel” uden lige i Limmud sammenhænge. Eneste ”downside” i den sammenhæng er, at der er så mange fristende oplæg, at man virkelig skal være skarp på at vælge. En ulempe, vi dog gerne tager med – og endnu bedre – gerne deler med dig. Kom og mød os i Stockholm.
Hvis du taler russisk, kan rejsen passende (og måske ikke så logisk – og så alligevel) gå til Wien, hvor den 2. Europæiske Limmud for russisk-talende jøder afvikles (den første foregik i London og en stor succes). Arrangementet starter den 28. februar og slutter den 1. marts 2020.
Indtil vi – forhåbentlig – snart ses igen, vil vi ønske dig og dine kære Shana Tova.

På glædelig gensyn den 8. marts 2020.

ØresundsLimmud Teamet.